×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
İnşaat Teknolojisi Programı Öğrenim Çıktıları
İnşaat Teknolojisi Programı Öğrenim Çıktıları
1. Yaşam boyu öğrenmenin ve araştırmanın önemini kavrayarak, mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri ve uygulamaları takip edebilme, bilgi sahibi olabilme, kendini sürekli yenileme bilinci kazanarak, kariyerini planlayabilme ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur.

2. Temel matematik ve fen bilimleri ile temel teknik konularda yeterli güncel altyapıya sahip olarak, bu alandaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri meslek alanlarındaki problemlerin analitik çözümleri için beraber kullanabilme becerisi kazanıp alanı ile ilgili matematiksel hesapları yapabilme becerisi kazanır.

3. Yapı denetimin konusu olan problemleri saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi ile bu amaca uygun yöntemler ve teknikleri seçme ve uygulama becerisi kazanır.

4. İnşaat uygulamalarında gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi ile bilişim teknolojilerini ve özel ihtisas gerektiren bazı mesleki paket programları etkin kullanabilme becerisi kazanır.

5. Mesleki alandaki, proje ve imalat süreçlerinde ölçme ve kontrol işlemlerini gerçekleştirme, sahada ve laboratuvarda numune alarak deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlayarak sonuca varma yeteneği kazanır.

6. Alanında ekip çalışmasına yatkın, uygulama bilgi ve becerisi çalışanları projeye dahil edebilen, mesleki etkinlikleri planlama ve yönetme yetkinliğini kullanarak proje yürütme yeteneği kazanır.

7. İş hayatında mesleki, bilimsel ve kültürel etik değerlere sahip olarak mesleki ve etik sorumluluk bilincinde etkin biçimde yazılı ve sözlü iletişim kurabilme yeteneği kazanır.

8. İş sağlığı ve güvenliği, sosyal güvenlik hakları, kalite süreçleri ile çevre ve ekosistem konularında yeterli bilgiye sahip olur.

9. Yapı denetim ve imar ile ilgili yasal mevzuat hakkında bilgi sahibi olarak projeleri ve şantiyeleri kontrol edebilme yeteneği kazanır.

10. Zamanı en iyi şekilde kullanma bilgisine sahip olur.

11. Yapıda kullanılan tesisat çeşitlerini bilir ve projede yerini gösterir; yapıda şantiye yönetimi ve benzeri uygulama süreçlerinde yetkinlik kazanarak metraj, hakediş ve yaklaşık maliyet hesaplarını yapabilme yeteneği kazanır.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi