TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
Yüksekokulumuzda Yangın Güvenlik Eğitimi, Yangın ve Deprem Tatbikatı

Yüksekokulumuzda Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından Yangın Güvenlik Eğitimi ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grup Amiri Gazi Karadeniz tarafından gerçekleştirilen eğitim ve Deprem Tatbikatı ilk olarak Yüksekokulumuz Rahime Akıncıoğlu Konferans Salonunda, Yangın Tatbikatı ise Yüksekokulumuz Bahçesinde Gerçekleştirildi. Yangın Güvenlik Eğitimi, Yangın ve Deprem Tatbikatına Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. İbrahim Bektaş, Md. Yrd. Dr. Ramazan Kayabaşı, Yüksekokul Sekreteri Kenan Karagöz, Akademik ve İdari Personellerimizin yanı sıra öğrencilerimiz katılım sağladılar. İtfaiye Grup Amiri Gazi Karadeniz katılanlara Yangınlar hakkında bilgiler verdikten sonra yangın söndürme yöntemleri ve korunma yöntemleri nasıl olur uygulamaları ile gösterdiler. Eğitimin ardından Deprem Tatbikatı Md. Yrd. Öğr. Gör. Ramazan Kayabaşı’nın talimatları doğrultusunda uygulamalı olarak (çök, kapan, tutun) yapılmıştır. Deprem Tatbikatının ardından Yüksekokul binamızı güvenli bir şekilde boşaltılmasının ardından tatbikat sona ermiştir. Bahçede toplanma bölgesinde toplanan öğrencilerimiz ve personellerimize İtfaiye Grup Amiri Gazi Karadeniz tarafından uygulamalı bir olarak yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Yakılan ateş yangın tüpü ile söndürülmesinin ardından Yangın Söndürme Tatbikatı sona erdi.

Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Dr. İbrahim Bektaş, İtfaiye Grup Amiri Gazi Karadeniz’e Yüksekokulumuza yapmış olduğu katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti

21 Aralık 2023 Perşembe